Голову облради провокували сказати, що бандерівське Прикарпаття прагне федералізації


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич зізнався, що ледь не повівся на провокацію проросійського ЗМІ. Політик дав інтерв'ю газеті "2000", що славиться прихильністю до країни-окупанта.

Про це Олександр Сич розповів на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Порада чиновникам - ніколи у службовому кабінеті не давайте інтерв'ю на загальнополітичні теми! Навіть якщо Вас взяли обманом, попередньо запропонувавши до обговорення нейтральні професійні теми. Ви потім або не впізнаєте спрепароване під редакційний задум інтерв'ю, або Вас же шантажуватимуть звинуваченнями у зловживанні службовим становищем. І не зможете, як співавтор інтерв'ю, накласти заборону на його публікацію, бо виставлять у непристойній ролі цензора. Знаю, що кажу - неодноразовов і вчергове сам переконався", - написав Сич.

За словами очільника Прикарпаття, на розмову з журналісткою проросійської газети погодився похапцем, через прес-секретаря  у вирі поточних турбот.

"А коли спам'ятався, пізно стало - слово не горобець... З перших слів зрозумів, що журналіст шукає можливості, аби використати якесь необережне слово для тези, що навіть бандерівська область прагне федералізації. Тому був крайньо лаконічним. Все одно прислала для погодження текст під соусом федералізації. Окрім того, спрепарувала мої слова під запитання, які насправді не звучали, або звучали, м'яко кажучи, не зовсім так. відповів, що не даю згоди! Відповіла, що не потерпить цензури і, як видно з цієї публікації, готує для друку щось в цьому дусі", - резюмує Олександр Сич.

Як відомо, газета "2000" має доволі неоднозначну репутацію. Раніше у публікації часопису «Медіакритика» було проаналізовано подання газетою «2000» та кількома іншими українськими суспільно-політичними виданнями зовнішньополітичної стратегії України. Автори аналізу дійшли висновку, що в своїх публікаціях «2000»: «створює та поширює… міфи про Росію як надійного і рівного Україні партнера», «продукує міфи про Україну та євроатлантичну інтеграцію України негативного характеру… найчастіше шляхом виривання певних речень із контексту, які несуть певний чітко виражений посил… активно подаючи у рубриці „ЗМІ про Україну“ уривки текстів про нашу державу з іноземних видань».