Голови сільрад із Прикарпаття взяли участь у семінарі на Вінниччині


У рамках Швейцарсько-Українського проекту "Підтрика децентралізації в Україні" DESPRO у Вінниці відбувся навчальний семінар для сільських голів населених пунктів - переможців конкурсу на впровадження проектів з водозабезпечння у 2015 році.

Захід проведено для Івано-Франківської та Вінницької областей. Від Івано-Франківщини участь у семінарі взяли представники сіл Гериня, Оболоня, Вістова, Старий Лисець, та Вікняни, Долинської, Калуської, Тисменицької і Тлумацької райдержадміністрації, а також облдержадміністрації та обласної ради.

Експерти Проекту ознайомили учасників із загальним порядком реалізації проектів з будівництва/реконструкції систем централізованого водопостачання, спеціальними вимогами до їх технічної частини, принципами залучення коштів для фінансування проектів,  змінами в умовах і  порядку надання співфінансування DESPRO. Також було обговорено варіанти утримання і обслуговування майбутніх систем водозабезпечення та розрахунок тарифів. 

Незабаром заплановано урочисте підписання договорів з сільськими населеними пунктами - учасниками DESPRO 2015 року на впровадження їх проектів.