Гончарук привітав прикарпатців із черговою річницею Конституції України


Голова облдержадміністрації Олег Гончарук та голова обласної ради Василь Скрипничук взяли участь в урочистих заходах, приурочених Дню Конституції України.

Вітаючи прикарпатців зі святом, Олег Гончарук зауважив, що прийнята дев’ятнадцять років тому парламентом Конституція України  заклала правові основи Української державності, про що мріяли і за що боролися не одне покоління українського народу.

«Прийняттям Основного Закону України було здійснене конституційне закріплення незворотності переходу нашої держави  до демократії.  І якщо бодай хтось спробує  заперечити цьому і посягнути на право України самостійно визначати своє майбутнє, то відповідь йому дасть сам народ, - наголосив очільник області. - Уже більше року кращі сини українського народу змушені захищати своє право на дотримання нашого основного Закону. Історія дала нам трагічний, але водночас унікальний шанс заявити і продемонструвати усьому світові: Україна не була і ніколи не стане зоною інтересів чи впливу будь-якої  держави. Для нас спільний дім – це наша держава, наша рідна земля, і ми з вами будемо самі господарями на своїй землі».

На переконання Олега Гончарука, лише спільними зусиллями ми збудуємо суспільство, в якому на першому місці стоятиме людина, її права й свободи, де пануватиме закон, гуманізм, демократія і справедливість - саме ті цінності, що стоять в основі нашої Конституції.