Google створив сайт для цікавої та зручної мандрівки Прикарпаттям


Сьогодні представники компанії Google Україна презентували результати кампанії «Цифрове перетворення Івано-Франківської області».

Цей проект створили для підвищення інвестиційної та туристичної привабливості Прикарпаття за допомогою сучасних інтернет-інструментів.

Як зауважив у привітальному слові міський голова Івано-Франківська, ці проекти спростять життя мешканцям міста і області.

«Ми підтримаємо будь-які ініціативи щодо цифрового перетворення міста і області, яке дозволить популяризувати Прикарпаття серед туристів та інвесторів», - зауважив Руслан Марцінків.

За словами директора Google Україна Дмитра Шоломка, для нього це особливий регіон.

«Коли ми почали робити цей проект, то побачили настільки Прикарпаття є привабливим і готовим для цього проекту», - зауважив директор.

Загалом проект «Цифрового перетворення» охопив 7 областей : Львівську, Рівненську, Херсонську, Одеську, Миколаївську, Кропивницький та Прикарпаття.

Олексій Сивак представив створені та оновлені в рамках проекту сайти.

Перш за все новий сайт «Мандруй Івано-Франківщиною», який є дуже яскравим і зручним для туриста.

За словами Сивака, тут можна скласти історію подорожей, карту маршрутів та ін..

«Зараз на карті є тільки трішки більше 100 об'єктів, проте ми будемо надалі наповнювати функціонал інформацією та новими турами", - зауважує він.

Тож тепер турист знаходячись в якомусь місці, може дізнатись, що цікавого можна побачити поруч.

«Ви маєте можливість створити персональну сторінку і ділитися враженнями від подорожей. Також на сайті є 3D тури найцікавішими туристичними місцями Прикарпаття. Весь маршрут ми пройшли самі і зробили безліч фото, тож користувачам буде зручно не виходячи з дому відвідати найцікавіші місця області», - каже Сивак.

Важливою складовою проекту стало створення «Інвестиційного порталу Івано-Франківської області». Тут потенційний інвестор із бізнес-баченням дуже просто може знайти те, що його зацікавить. За словами представників компанії, перш за все цей сайт покликаний допомогти місцевому бізнесу представляти себе та інвестиційні перспективи у місті та області.

Ще одним з найцікавіших розробок проекту стала карта «Парковки Івано-Франківська».

«Це буде частина проекту «Зручне місто». Тут буде інформація про зручне перебування у місті: карта парковок, пандусів, об’єктів інфраструктури, розваг та інше»,- розповів представник Google.

Також однією із складових кампанії є низка освітніх проектів: серія семінарів для представників місцевого самоврядування, державних службовців, викладачів та представників бізнесу з основ цифрової грамотності та безпеки в Інтернеті.

Окрім розробки нових сайтів, в рамках проекту представили покращений та оновлений сайт «Тепле місто». Зокрема зараз на платформі розкривається ряд можливостей: грантові програми, комунікаційні інструменти та обмін досвідом. Також на сайті українці з цілого світу можуть комунікувати між собою задля розвитку нашої області. Загалом на сайті є ще багато різноманітних цікавинок та інструментів, які можуть зацікавити людей.