ГПУ розпочала досудове розслідування за фактом бою, в якому Савченко потрапила в полон


Військова прокуратура України почала досудове розслідування з приводу бою 17 червня 2014 року, в якому Надія Савченко потрапила в полон. Джерело: http://ua.censor.net.ua/n419659
Як повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ, це випливає з відповіді Генеральної прокуратури України на журналістський запит.
савченко
 
"... Військовою прокуратурою Харківського гарнізону внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 425 КК України, за фактом недбалого ставлення службовими особами військової частини В0624 до служби, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді загибелі 16 військовослужбовців, потрапляння 7 військовослужбовців у полон незаконних збройних формувань, а також захоплення, 17.06.2014 в районі м. Щастя Луганської області, представниками незаконних збройних формувань військової техніки зазначеної військової частини", - сказано в документі.
 
В0624 - військова частина батальйону "Айдар". У січні 2015 року № частини був змінений.
 
Як наголошується, в рамках цього кримінального провадження звинувачень нікому не висунуто.
 
Раніше на прес-конференції лідер організації "Розвиток української молоді" Євген Господинюк заявив, що досудове розслідування відкрито військовою прокуратурою Харківського гарнізону проти Надії Савченко за військову недбалість.
 
Справу зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 28 листопада.
 
"Розпочато досудове розслідування за статтею 425 КК -"недбале ставлення до військової служби", - зазначив він, надавши відповідний лист із Військової прокуратури.
 

савченко
Господинюк зазначив, що його організація подавала заяву до Військової прокуратури на підставі свідчення бійців, які були разом із Савченко.