Гранатометник з Прикарпаття зіграв “Місячну сонату” на фортепіано


Новий учасник проекту "Музика воїнів" – гранатометник батальйону "Донбас" із позивним "Піаніст". Він відстояв Майдан, далі добровольцем записався в "Донбас". Імпровізовані концерти на фортепіано влаштовував і для тих, хто взяв його у полон під Іловайськом.

Відео знімали у Центральному госпіталі і запросили до зйомок поранених захисників. Вони – це історія про силу духу і незламність. Всупереч проблемам вони посміхаються і впевнено рухаються до перемоги, пише Репортер.

Сам про себе “Піаніст” жартує: останній стрілець-гранатометник, в якого залишився слух. У мирному житті 24-річний Ігор з містечка Кути був студентом юридичного факультету. Ігор стояв на Майдані, там грав на фортепіано аж до виборів президента. Далі хлопці з його сотні разом пішли до Нацгвардії, обрали з побратимами батальйон “Донбас”. Події розгорталися дуже швидко: схід України, АТО, Іловайський котел.

В Іловайську на трудові роботи “Піаніст” дивним чином потрапив до музичної школи – лагодив дах після обстрілів. Побачивши фортепіано, попросився пограти хоча б півгодини. Згодом уже реставрував інструменти і мав змогу грати досхочу. Грав класику, першими слухачами були конвоїри. А потім уже сепаратисти приходили слухати його спеціально. Але сам про те, як музика врятувала його у полоні, розказує неохоче.



Ігор так би й міг залишитись невідомим солдатом з позивним “Піаніст”, якби не проект “Музика воїнів”. Щойно хлопця обміняли, у шпиталі його розшукав ініціатор проекту, Олександр Ткачук, і запросив знятися у музичному відео.