Громадська рада обговорила будівництво церкви на Валах


У вівторок, 22 березня, відбулося засідання громадської ради при Івано-Франківчькій міській раді. Однією з тем обговорення стало будівництво церкви на Валах.

Нагадаємо, церква має з’явитися на місці старого будинку, у якому знаходилося кафе “Казка”. Франківці просять владу заборонити спорудження церкви у цьому місці, ініціатори будівництва храму у свою чергу такою реакцією людей здивовані. Представник церковної громади зазначив, що усі необхідні дозволи на будівництво у нього є, пише Галицький кореспондент.

Гостра дискусія між представниками тривала більше години. Член громадської ради Олександр Осіпов зазначив, що вони намагатимуться працювати у правовому полі. Він також розповів, що є пропозиція створити комісію, що контролюватиме будівництво церкви на Валах: “Треба спершу піти у землю. Якщо під час розкопок буде знайдено щось історичне, якийсь фундамент, тоді одразу все припиниться. Роботи припинять і передадуть відповідним органам. Але ми можемо лише проголосувати за таку ідею. Звісно якщо юридично церква має дозвіл на будівництво – нехай вона буде”.

До складу комісії зможуть увійти зацікавлені у будівництві люди. Також вирішили з двох “ворогуючих” таборів висунути одного представника, котрий надасть документи як “за”, так і “проти” будівництва церкви.