Громадська рада при НАЗК звинуватила прикарпатську депутатку у політичній корупції


Громадська рада при НАЗК звинуватила керівника партії РУХ НОВИХ СИЛ Ольгу Галабалу у політичній корупції. Натомість прикарпатська депутатка всі звинувачення відкидає, називаючи їх вигаданими.

Як зазначається на сторінці Громадської Ради, депутатка Івано-Франківської облради як керівник "Руху нових сил" Ольга Галабала звинувачується за порушення закону "Про політичні партії в Україні". Підставою є нібито відсутність частини інформації про осіб, які здійснювали благодійні пожертви у звіті партії до НАЗК.

Світлина від Громадська рада при НАЗК.

Натомість Ольга Галабала на своїй сторінці у Facebook такі звинувачення називає вигаданими і вимагає публічних вибачень від керівника Громадської ради Віктора Тарана. На думку Галабали, після такої помилки він має піти з посади.

"По-перше, вся інформація була вказана і ніяких порушень у звіті немає. Звіт, який подається до НАЗК містить всю інформацію, в той час, як в звіті на сайті приховуються деякі персональні дані згідно з Законом України про захист персональних даних. Адреса та паспортні дані не були вказані щодо двох благодійників на загальну суму 2 800 грн. І згідно до вимог закону, ці кошти як не ідентифікований внесок (з причини відсутність адреси та даних паспорта при здійснені платежу) повернуто жертводавцям. Що також вказано у тому ж звіті НАЗК і підкріплено квитанцією з банку (також тут її виставляю). По-друге, є висновок самого НАЗК про те, що наш звіт повністю відповідає закону і порушень не виявлено. По-третє, звіт особисто мною підписаний", - пише депутатка.