Громади Галицького району отримають майже 1,3 млн грн на реалізацію проектів


28 переможців конкурсу «Громада своїми руками» в Бурштині та прилеглих територіях отримають майже 1,3 млн грн на реалізацію проектів.

У конкурсі міні-грантів ДТЕК «Громада своїми руками» на Франківщині цього року перемогли 28 проектів, з них 13 проектів у Бурштині та 15 – у навколишніх селах Галицького району. Переможці отримають від 10 до 55 тис. грн. на втілення своїх ідей у життя. 

Яким буде рідне місто чи село, у значній мірі залежить від самих мешканців. Проекти попередніх років були здебільшого спрямовані на благоустрій прибудинкових територій, і тепер позитивний результат буде відчутний для усіх мешканців Бурштина та навколишніх сіл.

Усі переможці цьогорічного конкурсу втілять у життя важливі для громад проекти. Загалом фінансування у Бурштині складає більше 542 тис. грн., і одна з ідей фінансуватиметься за кошти Бурштинської міської ради. Серед 13 проектів найцікавішими у Бурштині стануть ідеї: «Різдвяна шопка», «Куточок сенсорного розвитку для особливих дітей», «Енергоефективні технології по вул. Р.Шухевича 10-12», «Створення кабінету музики». 

Ініціативні мешканці навколишніх сіл втілять в життя ще 15 важливих проектів, серед яких: «Заповідні куточки Галицького краю: як зберегти?», «Туризм – здоров’я наших дітей», «Якісне харчування – запорука здоров’я гімназистів!», «Облаштування зали мистецтв для художньо-музичного розвитку дітей», «Поточний ремонт клубу с. Сокіл». Також будуть реалізовані ідеї щодо енергоефективності, проведення дозвілля та занять спортом. Переможці у прилеглих до Бурштина селах отримають близько 730 тис грн.