Гройсман схвалив роботу Насалика у Раді і закликав франківців прийти на другий тур виборів


Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає Ігоря Насалика ефективним лобістом інтересів Івано-Франківська. Про це Гройсман заявив під час брифінгу, який він дав франківській пресі, перебуваючи у місті із робочим візитом.

«Ми приїхали до Івано-Франківська з колегами з Бюджетного комітету Верховної Ради. Сьогодні тут відбудеться його засідання, і першим питанням є Івано-Франківськ. Ви маєте сьогодні сильну,об’єднану групу депутатів, які є лобістами Івано-Франківська. Я знаю Ігоря Насалика біля десяти років і можу сказати наступне – він якісний господарник, людина, яка є лобістом місцевого самоврядування. Дуже важливо, що з 2015 року нам вдалося запровадити фінансову децентралізацію. І те, що ви бачите на вулицях Івано-Франківська – нові дороги, дитячі садки, інші рішення, які потребували коштів – це результат саме фінансової децентралізації», − заявив Гройсман.

Голова Верховної Ради також закликав іванофранківців обов’язково взяти участь у другому турі виборів міського голови.

«Дуже важливо зрозуміти, що ми обираємо не загальнонаціональних політиків, а людей, які здатні вирішувати питання місцевого значення і бути справжніми господарниками. В нових умовах децентралізації, якісні характеристик людей, які претендують на роботу у владі − які розуміють, як працює державний апарат, Верховна Рада, Кабінет міністрів, як формується центральний бюджет, як формуються програми − є дуже важливими», − зазначив Гройсман.

Нагадаємо, другий тур виборів міського голови Івано-Франківська відбудеться у неділю, 15 листопада. Ігор Насалик є переможцем першого туру виборів із результатом 27,5% голосів.