Грузин викрав з автівки прикарпатця 42 тисячі гривень


До Івано-Франківського відділу поліції звернувся 30-річний житель Надвірнянщини, який повідомив про те, що з його робочого автомобіля, припаркованого біля місцевого кафе, невідомець викрав сумку, в якій знаходились 42 400 гривень.

В ході проведення пошукових заходів правоохоронці встановили особу, причетну до скоєння злочину. Ним виявився 38-річний тимчасовий мешканець Рожнятівщини, громадянин Грузії.

Як з’ясували поліцейські, потерпілий залишив автомобіль марки «Таврія» біля кафе. Зловмисник, перебуваючи поряд, помітив відсутність водія та шляхом підбору ключа, відчинив дверцята, скоїв крадіжку та втік. Викрадені кошти потратив на своє дозвілля.

В ході досудового розслідування було встановлено, що чоловік близько двох місяців тому звільнився з місць позбавлення волі, за скоєння аналогічного злочину, але на жаль, на шлях виправлення, як бачимо не став.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Поліція Прикарпаття звертається до водіїв не забувати про заходи безпеки, не залишати автомобілі без нагляду. Пам'ятайте! Увагу злочинця можуть привернути цінні речі, залишені в салоні машини. Навіть якщо річ не має цінності, ви можете поплатитися, як мінімум розбитим склом. Тому обов’язково забирайте з собою усе цінне та документи. Не залишайте свій автомобіль відкритим, навіть якщо ви вийшли на хвилинку, наприклад, купити щось. Як правило, автозлодії викрадають усе, що потрапляє у поле зору – це GPS-навігатори, відеореєстратори та ін. З салонів авто також пропадають сумки і барсетки, ноутбуки, стільникові телефони, документи тощо. При цьому злодії ламають замки дверей, розбивають скло, тим самим спричиняють матеріальний збиток. Якщо ж крадіжка таки сталася, якнайшвидше викличте поліцію. Постарайтеся не торкатися автомобіля до приїзду працівників слідчо-оперативної групи, щоб зберегти залишені злодієм сліди.