Гуртожиток заводу “Пресмаш” передали у комунальну власність


Гуртожиток передали у комунальну власність. Між тим, заводське керівництво, у відомстві якого перебуває житло, не в курсі. Йдеться про гуртожиток заводу “Пресмаш”, що на вулиці Довженка, 14. Рішення про передачу ухвалила позачергова 10-та сесія міськради.

Кілька мешканців гуртожитку, які завітали на сесію, розповідають, на це рішення чекали чверть століття. Стверджують, з цього приводу тривалий час не було порозуміння з боку керівництва акціонерного товариства “Пресмаш”, пише ТРК ВЕЖА.

Проект рішення міські депутати проголосували без зайвих дискусій. Наголошували, мешканці гуртожитку нарешті зможуть приватизувати свої помешкання. До речі, це переважно колишні виробничники “Пресмашу”. І майже всі працювали на заводі не один десяток років.

Як зазначалося на сесії, мешканці гуртожитку на Довженка, 14 уже визначилися і з управителем. Згідно з проектом рішення, будівлею надалі буде опікуватися “Дирекція замовника”.

Тим часом в адміністрації заводу наголошують, про сесію міськради дізналися уже по її завершенні. Із інтернет-ресурсів. Кажуть, із ними ніхто перемовин щодо перспективи гуртожитку не вів. А споруда і надалі перебуває у відомстві “Пресмашу”.

Також представники “Пресмашу” наголошують, вони не проти передачі майна. Але у встановленому законом порядку. Тим більше, що мали свої плани щодо облаштувати даного будинку.

9-типоверхівка на Довженка, 14 була останнім заводським гуртожитком, який не входив до муніципального житлового фонду.