"Хімік" судиться з патрульними через штраф за паркування біля смітників


Сьогодні, 1 грудня міський суді продовжив розгляд адміністративної справи франківського активіста Михайла Бойчука, відомого як Хімік

Як йдеться у адмінпостанові, 17 травня на вулиці Миколайчука Михайло Бойчук порушив ПДР, а саме припаркувався ближче як за 5 метрів до сміттєвих баків. Патрульні склали на нього постанову. Проте активіст не хоче оплачувати штраф і оскаржує постанову в суді.

На  минулому засідання про події того дня розповів сам Михайло Бойчук. Натомість сьогодні мали заслухати інспекторів поліції, що складали протокол та вивчити відеозапис з бодікамер патрульних, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Втім, жоден з свідків сьогодні до суду не з'явився. Як пояснив адвокат патрульної поліції, один із патрульних перебуває на лікарняному. Інший - має приступити на нічне чергування. На думку адвокатів Бойчука, засідання варто провести без допиту свідків, оскільки вони вже вдруге не з'явились до суду. Натомість зазначив, що все таки варто заслухати патрульних, аби встановити всі обставини справи. 

У підсумку вирішили перейти до перегляду відеозапису із камер патрульних. Втім, як виявилось, у залі засідання немає на чому переглянути диск.

Відтак, суд вирішив зробити перерву до 14:00 31 січня. Суддя Татарінова зауважила, що якщо патрульні наступного разу не з'являться до суду, то справу розглядатимуть без їхніх показів.