Хвороби, які здатна вилікувати кішка


Фелінотерапія, або лікування кішками, мабуть, одна з найбільш розвинених галузей пет-терапії. В Англії, наприклад, сьогодні «лікувальні кішки» навіть продаються в аптеках.

Виявляється, звичні нам тварини мають великий медичний потенціал, пише Ukrhealth.net.

Як з’ясували лікарі-терапевти Англії і США, які працювали в спеціалізованих клініках для розумово відсталих дітей, кішки надають серйозну допомогу людям, що страждають психічними захворюваннями, серцевими розладами, ушкодженнями мозку і навіть сприяють повного зцілення залежних від алкоголю та наркотиків.

Спілкування з кішками приписують при депресіях і шизофренії. При цьому, від кішки ніяких особливих навичок не потрібно – вона просто повинна бути лагідною і товариською.

Кіт

Для людини корисно навіть котяче муркотання, яке, за словами вчених з Інституту спілкування тварин в Північній Кароліні, зміцнює кістки. Як це відбувається? Все завдяки звуковому діапазону, в якому муркають кішки – від 27 до 44 герц.

А ось дослідники з Берлінського інституту геронтології встановили, що наявність кішки впливає на тривалість життя людини – кошатники живуть, в середньому, на 10 років більше, ніж ті, кому не пощастило мати пухнастого лікаря. Якщо вірити фелінологам – кішки здатні стабілізувати артеріальний тиск, лікувати аритмію, атеросклероз, остеохондроз і хронічний бронхіт. Головне, привчити кішку регулярно протягом усього лікувального курсу укладатися на хворе місце. При бронхіті кішка повинна лежати на грудях, при артриті на запаленому суглобі, а при атеросклерозі і мігрені – у голови.