Іллєнко: Закон про реінтеграцію Донбасу використали, аби відвернути увагу від пролонгації "особливого статусу ОРДЛО"


Законопроект про реінтеграцію Донбасу був потрібен для того, щоби відволікти увагу від пролонгації ще на рік Закону про особливий статус окупованих територій. Влада використала його як шумовий ефект, адже по суті їй він не потрібен.

Про це 19 грудня під час брифінгу в парламенті заявив народний депутат України, заступник голови ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, пише прес-служба партії.

Як заявив націоналіст, українська влада, яка мала б захищати національні інтереси України й боротися за українську державу, заявляє, що Мінські угоди ‒ це єдиний шлях до миру й ми повинні їх виконувати.

"На погоджувальній раді в парламенті вчора була озвучена позиція влади: мовляв, так званий закон про реінтеграцію уже не на часі, мовляв, його треба відкласти. Нагадаю, що свободівці не голосували за цей законопроект. Бо навіть у першому читанні він містив багато неоднозначностей, таких як торгівля з окупованими територіями, відсутність дати початку окупації. Але зараз ми бачимо, що влада навіть не збиралася його ухвалювати ‒ його використали виключно для окозамилювання.

Давайте нарешті визнаємо Росію агресором, окуповані території ‒ окупованими. Сьогодні ці тези для влади неактуальні й вона навіть цього не збирається цього робити", ‒ наголосив свободівець.