Інформаційний центр для учасників АТО підбив підсумки роботи за рік


Станом на 30 грудня в області налічується 2434 особи, які отримали посвідчення учасника бойових дій, перебувають на обліку в департаментах та управліннях соціального захисту населення й користуються всіма пільгами, передбаченими чинним законодавством.

На обліку в інформаційному центрі учасників АТО та департаменті охорони здоров’я перебувають 389 бійців, поранених в зоні АТО, та 8 учасників Революції Гідності, які отримали тяжкі тілесні ушкодження на майдані Незалежності у Києві. Усі сім’ї поранених отримали матеріальну допомогу з обласного та районних бюджетів, 39 бійців отримали матеріальну допомогу з державного бюджету. Окрім того, їм встановлено відсотки втрати працездатності.

 Обласна МСЕК встановила групу інвалідності 70 особам із числа військовослужбовців, які брали участь в АТО.

За кошти державного бюджету в 2015 році було  придбано 20 квартир для сімей загиблих та інвалідів I та II групи. У даний час на квартирному обліку перебувають 240 осіб, які потребують покращення житлових умов.

Протягом року 299 учасників бойових дій отримали путівки  та пройшли санаторно-курортне лікування, психологічну реабілітацію у санаторіях Івано-Франківської області та інших регіонах України. В даний час мають намір оздоровитися  ще 272 учасника бойових дій.

5684 військовослужбовці, члени їхніх сімей та родин отримали одноразову матеріальну допомогу з обласного і районних бюджетів, 1083 учасники бойових дій  отримали допомогу у вигляді будівельних матеріалів та твердого палива.

У центрі зайнятості перебувають 379 осіб. Впродовж року було працевлаштовано 91 військовослужбовця, 43 особам виплачена допомога по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 62 особи пройшли професійне навчання, 21 особа залучалася до громадських робіт.

До Дня Збройних Сил України спільною відзнакою голови ОДА  та голови обласної ради  було відзначено 337 військовослужбовців відзнакою «За бойову звитягу», 17 осіб відзначено грамотами та подяками. До Дня сухопутних військ України відзнакою «За бойову звитягу» - 21 військовослужбовець Збройних Сил України та 7 добровольців, які воюють на Сході України у складі добровольчих батальйонів.