Інноваційні класи, тренінги і нові курси: В ПНУ по-новому вчитимуть вчителів


Сьогодні в ПНУ відбулась прес-конференція щодо запровадження проекту програми Еразмус+. Партнерами виступають Університет Деусто (Іспанія) Університет науки і технологій (Польща), Кіпрський університет та 5 українських вишів.

Мета проекту модернізувати навчальні плани педагогічних вузів через впровадження найсучасніших методик виховання. Для цього в університеті розроблять нові навчальні матеріали та 18 нових курсів для програм на ступені бакалавра чи магістра. Кожен ВНЗ має розробити по 3 курси, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Буде проведена серія з 450 тренінгів для викладачів.

Також планується створити "Інноваційний клас" у кожному ВНЗ - учаснику проекту. Класи будуть розділені на зони: 3-D зона, інтерактивна зона та інші. В цих класах викладачі зможуть застосувати отримані знання.

"Вперше за всю історію програми Еразмус + український університет отримав статус гранд-холдера цього проекту який присвячений модернізації педагогічної освіти з використанням інноваційних методів викладання. Проект на суму більше 900 тисяч євро. Ці кошти використають для запровадження нових методик викладання технічних, природничих і мистецьких наук. Для багатьох навчальних закладів це буде початок нового сприйняття реальності",- каже ректор Ігор Цепенда.