Іноземця, який тримав в заручницях мешканку Городенківщини, взяли під варту


У суботу, 14 липня в Івано-Франківському міському суді визначили міру запобіжного заходу іноземцю, який утримував заручницю та погрожував їй вбивством.

Турка підозрюють у вчинені злочину передбаченого ч.1 ст. 147 КК України (захоплення або тримання особи як заручника з метою спонукання родичів затриманого, державної або іншої установи, підприємства чи організації, фізичної або службової особи до вчинення чи утримання від вчинення будь-якої дії як умови звільнення заручника).

Івано-Франківським міським судом було встановлено, що підозрюваний, 13 липня прибув до одного із сіл Городенківського району та із погрозою застосування кухонного ножа та вчинення насильницьких дій, здійснив напад та захопив заручницею 32-річну жінку. Таким чином 33-річний громадянин Туреччини намагався змусити колишню співмешканку повернутись до нього.

Впродовж ночі, він утримував жінку в будинку, застосовуючи до неї психічне насильство та погрожуючи застосуванням фізичного насильства, вимагаючи при цьому від працівників поліції, як умову звільнення заручниці, видати йому мобільний телефон потерпілої.

Над ранок, 13 липня, чоловіка затримали правоохоронці.

Розглянувши всі обставини та матеріали, а також врахувавши можливі ризики, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати щодо громадянина Туреччини запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення грошової застави.

У разі доведення вини, чоловікові загрожуватиме від п'яти до восьми років позбавлення волі.

Як писало Бліц-Інфо, турок, що тримав в заручницях мешканку Городенківщини, раніше був депортований. Цього разу він в’їхав на територію України під чужим прізвищем, викравши паспорт свого брата в Туреччині і використавши цей документ при перетині державного кордону.