Іноземні студенти скаржаться на тиск з боку прикарпатців через "сексуальний" скандал


У понеділок, 1 лютого, у центральному корпусі медуніверситету аташе з питань культури відділення в Україні Посольства Хашимістського Королівства Йорданії доктор Хаєл Рукібат поспілкувався з близько сотнею студентів-йорданців щодо інциденту з розбещенням неповнолітніх дівчат.

На початку зустрічі аташе одразу ж попросив журналістів не фотографувати обличчя студентів, мовляв, аби не виникало потім зайвих запитань, пише Репортер

Студенти кажуть, що готові прийняти тільки ті законні рішення, які прийме суд, а не якісь інші організації або ж громада.

Доктор Хаєл Рукібат розповів, що мав розмову з правоохоронними органами щодо двох йорданців, яких арештували.

“Нині йде слідство і ми чекаємо на його результати, – говорить аташе з питань культури Відділення в Україні Посольства Хашимістського Королівства Йорданії. – Студенти жалілися, що тепер на них є тиск з боку франківців. Нас це не влаштовує. Не варто судити всіх йорданців через декількох, тим паче ще не встановлено, чи справді вони винні”.

Давайте, додає він, не будемо тиснути на інших, бо це ні їм, ні франківцям не на користь.

За словами Сергія Кобеця, проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки), зі студентами з арабських країн, яких, до слова, 262, ніколи не було якихось непорозумінь або ж проблем.