Інтернет-аудиторія визнала проморолик "Porto Franko" найкращим з усіх роликів фестивалів


В ефірі телеканалу "Еспресо" Олександра Коваль – керівник з питань маркетингу фестивалю "Porto Franko" та Олександр Балтушев – музичний продюсер фестивалю "Porto Franko 2017" розповіли про деталі зйомок проморолика, хедлайнерів головної сцени, дитячу програму та бренд фестивалю.

"Маркетинг – це своєрідний бекстейдж фестивалю, те, що залишається за кадром, те, як це все відбувається. Я розглядаю фестиваль як бізнес-продукт, який має мати впізнаваний бренд", – розповідає Олександра Коваль.

Інтернет-аудиторія визнала проморолик "Porto Franko" найкращим з-поміж усіх роликів фестивалів. Відео набрало вже близько 80 тисяч переглядів. Для створення відео залучили Київську команду – Сашу Чепігу та Семена Мозгового, які відкрили глядачам Карпатське море, а президент фестивалю – Роман Григорів написав музику для ролика. У зйомках був задіяний актор Івано-Франківського драмтеатру Іван Бліндар. Роль капітана фестивалю виконав Олег Гнатів (Мох) – продюсер гурту Familia Perkalaba,що символічно відкриватиме головну сцену фестивалю. Соліст готує меседж, який хоче донести до гостей "Porto Franko".

Фестиваль перезапускає Івано-Франківськ. Однією з осоновних локацій є Палац Потоцьких – колишній військовий госпіталь, в який в рамках фестивалю організатори вдихнули життя. Минулого року завдяки "Porto Franko Gogol Fest" занедбана історична пам’ятка відкрилась для жителів міста в нових барвах.

Цього року будівля знову оживає та перетвориться у вільний порт з тропічною сценою, яка буде живитись від сонця. Музика іспанських та кубинських діджеїв запалить гостей фестивалю енергією сонячної Іспанії та Латинської Америки. Дрінк-зона та фудкорт вразять розмаїттям смаків та концентратом кухні різних країн світу. Однією з маркетингових фішок буде великий жовтий контейнер, де буде відбуватись секретна інсталяція "Піна днів", яка згодом відправиться у свою подорож світом.

Особливий гість "Porto Franko" – вождь племені Мозамбіка – Кеба Ціссохо, який виконає на унікальному інструменті етнічні мелодії спільно з поезією Тараса Прохаська. Унікальний та єдиний у світі бамбуковий орган постійно видаватиме цікаві звуки від потоків повітря.

Вперше в Україні буде гурт Subcarpati, який буде хедлайнером в останній день фестивалю. На сцені гурту працюватиме одночасно 14 людей: кожен гратиме на певному інструменті, що поєднається з жіночим вокалом, чоловічим репом, звуками акордеону та скрипки і перетвориться у прогресивну електронну музику. Porto Franko не просто локальний фестиваль, бо планує робити тур гурту "Subcarpati" Україною під брендом "Porto Franko".

Цьогорічною новинкою став унікальний підхід до волонтерства – створення "Бухти Волонтерів", які не зупиняться на нашому фестивалі, а прагнутимуть розвиватися далі. Цьогоріч в рамках "Porto Franko" вперше буде потужна дитяча програма в Івано- Франківську. Організатори підготували для дітей різні розваги – руханки, лекції, перегляд мультфільмів та книжкові читання. Якщо минулого року організатори орієнтувались на студентство та молодь, то на сьогодні вони розмовляють через фестиваль з іншою віковою аудиторією.

Нагадаємо, фестиваль "Porto Franko" пройде в Івано-Франківську з 14 до 18 червня – Івано-Франківськ перетвориться на "мистецький порт" і стане культурною столицею України. Щодня планується близько 20 заходів.