Інтернет-шахраї та обмін валют: Жертвами яких шахраїв найчастіше стають прикарпатці


«Ваш син потрапив в поліцію», «Ви виграли автомобіль» ці та інші фрази поширені фрази використовують шахраї, щоб видурити гроші у при карпатців.

Загалом з початку року на території області зареєстровано 456 кримінальних правопорушень, передбачених ст. 190 ККУ (шахрайство).

Як повідомили кореспонденту Бліц-Інфо у прес-службі Нацполіції в області, усього протягом цього року за кримінальними провадженнями було повідомлено про підозру у вчиненні 178 кримінальних порушень.

У поліції зазначають, що найчастіше шахраї «полюють» на найбільш соціально незахищені верстви населення – пенсіонерів та неповнолітніх. Відтак найчастіше  шахраї представляються працівниками соціальних служб, мовляв принесли доплату до пенсій. Або ж розповідають стареньким, що їхній син чи онук потрапив до поліції та просять перерахувати гроші, щоб визволити його. Окрім того шахраї часто вдають з себе працівників банків та просять змінити пін-код кредитної картки. Також прикарпатці часто стають жертвами інтернет-шахраїв.

«Більш новим видом шахрайства є обмін закордонних купюр на нові. У таких випадках до осіб навідуються працівники банківських установ та повідомляють, що декілька днів тому в обіг надійшли долари США нового зразка, відтак потрібно старі купюри обміняти», - зазначають поліцейські.

Тож правоохоронці звертаються до прикарпатців завжди бути пильними та недовіряти незнайомим людям, а отриману від них інформацію завжди перевіряти.

До теми: Захисники беззахисних: У Франківську невідомі втираються у довіру до пенсіонерів