Інвестори не хочуть йти у Франківськ через брак виробничих площ


Від початку року в Івано-Франківську провели переговори з 14 інвесторами з різних країн світу.

Про це сьогодні, 12 червня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив Ігор Попадюк, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, інвесторів найбільше цікавлять трудові ресурси,  вільні виробничі площі, ціни на електроносії.

Попадюк розповів, що нещодавно компанія «Head» шукала земельну ділянку площею 10 га для будівництва заводу. Вони хотіли збудувати завод на тисячу робочих місць. 

«Вони зустрічались з ІТ-кластером щоб побачити атмосферу міста. Їм сподобалось місто – як воно розвивається та росте. Вони були задоволені трудовими ресурсами. Ми об'їздили з ними всі можливі ділянки – обходили Хриплинську промзону, арматурний завод, 63-й котельно-зварювальний завод», - розповідає посадовець.

У підсумку потенційним інвесторам запропонували приватну земельну ділянку площею 2,6 га. Однак вона виявилась замалою й інвестор пішов у Вінницю.

Він розповідає, що основною перепоною є відсутність великих земельних ділянок.

Водночас міський голова Руслан Марцінків зауважив, що потрібно шукати можливі варіанти, аби створити індустріальний парк.

«Треба думати, де ми можемо створити такий парк у нас. Це стосується і викупу можливих ділянок та площ, і об'єднання з сусідніми селами», - зазначив міський голова.