Інвестиція в нерухомість, чи депозит у банку?


Інвестування є відмінним шляхом для примноження капіталу, проте самі ж інвестори часто стикаються з досить важким питанням: куди найбільш вигідно вкладати гроші?

Одні обирають депозит, а інші купівлю нерухомості в новобудовах. Аналітичний центр Благо дослідив переваги та недоліки кожного з них.

На початку 2017 року експерти прогнозували, що високих процентних ставок на депозитні вкладення не варто чекати як в гривні, так і у валюті. Очікування повністю підтвердились. Тому цьогорічні вкладники отримали не досить високий прибуток. Деякі українські банки пропонували депозити менше 10% річних.

Щодо переваг вкладень у банк, то до них можна віднести можливість будь-коли зняти всю суму або ж частину грошових коштів. Нерухомість тут поступається, адже квартиру не завжди швидко вдається продати.

Проте, інвестиції у квадратні метри продовжують називати одним із найбільш надійних методів примноження капіталу, адже за останні роки спостерігається зростання вартості на первинну нерухомість. Чим це вигідно для інвестора? На етапі будівництва покупець купує квартиру за однією вартістю, а після того, як будинок зданий в експлуатацію, ціна на квадратні метри у новобудові уже значно зросла і можна реалізувати квартиру дорожче, або ж замовити ремонт від забудовника і здавати житло в оренду.

Інвестиції в нерухомість варто розглядати в тому випадку, якщо ви орієнтуєтесь на довготермінове вкладення, адже вартість квартири суттєво зростає з роками, а не за декілька місяців.