Історія про кохання і божевілля: Франківців вражатимуть виставою «Модільяні»


27 та 28 квітня франківці і гості міста матимуть можливість вперше побачити нову експериментальну постановку «Модільяні. Я Пройшов мостом, якого не існує».

Історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амедео Модільяні, одна з робіт якого входить до трійки найдорожчих картин світу, розгортатиметься в наш час, у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, що вважає себе абсолютним генієм.

За словами головного режисера постанвки Ростислава Держипільського, це вистава про абсолютного генія, справжнє кохання, безумовну жертовність і частину божевілля в кожному з нас, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Я десять років мріяв поставити цю виставу. Це буде щось неймовірне! Ми хочемо присвятити цю виставу своєму головному художнику. Для себе я присвячую цю виставу йому і його фразі: Наш театр приречений на успіх», - поділився Держипільський.

У свою чергу відомий актор Сергій Романюк, який грає Пєра-Огюста Ренуара, зауважив, що думав, що вже ніколи не перступить поріг театру, але коли його запросили у цю виставу не зміг відмовитись.

«Я радий, що побачив ваш театр і те, що робить маестро. Подобається, що ваш тетар сучасний. І для мене було дарунком долі, що Ростислав мене запросив зіграти у цій виставі. Впевнений, що ця вистава візьме глядачів за живе», - переконаний Романюк.

Водночас акторка Ольга Комановська, яка грає дружину головного героя, вважає, що в цій виставі кожен побачить себе.

«Я відчула, що там є і моя історія і я хочу нею поділитися. Це своєрідна психотерапія для кожного», - каже Комановська.

Глядачів чекає колаж з реальних і уявних персонажів, дворівневий мистецький простір сцени-цеху з мольбертами та лікарняними ліжками, пластичне рішення від Ольги Семьошкіної, жива музика та новий театральний експеримент від Ростислава Держипільського.