Історичний капремонт Тринітарської вулиці в розпалі


Історичний капремонт Тринітарської вулиці… в розпалі. Комунальники повністю розкопали дорогу. Наразі вони замінюють підземні комунікації. Згодом приступлять до формування дорожньої основи. Попередньо демонтували старовинну бруківку, так звану “тринітарку”. На час реконструкції її зберігатимуть на складі.

Однак час невблаганний. За десятки років старовинна ліпнина понищилися. На її місці виникли сучасні фасади та яскраві вивіски. Під кам’яними плитами знищилися підземні комунікації. Аби дещо модернізувати цю ділянку дороги і водночас зберегти автентичність Тринітарської вулиці, проектанти вдалися до неординарних рішень, інформує Вежа

Провулок розташований поблизу міської Ратуші. Він прилягає до центральної плоші Ринок та слугує переходом від Галицької вулиці до Шеремети. А це всього декілька кварталів. Нині тут розміщені виключно торгові центри та заклади громадського харчування. Перед тим, як затіяти рекоснтрукцію, фахівці комунального департаменту вислухали пропозиції місцевих підприємців та мешканців. Згодом виробили спільну концепцію реставрації старовинної вулиці.

Тринітарська вулиця буде повністю мобільною, завдяки однорідній площині. Щодо старовинної бруківки, то її комунальники вирішили зберегти. Виставлять обабіч дороги.

Однак не всім довподоби запропоновані ідеї майбутньої реконструкції. Деякі громадські аткивісти все ж виступили проти будь-яких кардинальних змін в історичному середмісті.

Вартість капремонту сягає понад мільйон гривень. Її реконструкція завершиться до кінця літа, запевняють в профільному Департаменті. За аналогічним проектом відбудеться ремонт паралельної Станіславської вулиці. Розділилися думки і іванофранківців. З нетерпінням чекають кінцевого варіанту.

Між тим, поки триває капремонт мешканці прилеглих будинків залишилися без газопостачання. За три дні отримали лист від газовиків з проханням повністю оплатити заміну комунікацій. Або зовсім відмовитися від послуг компанії.

В “Івано-Франківськгаз” обіцяють надати офіційну відповідь наступного тижня.