Івано-Франківщина боргує майже п'ять мільйонів за спожитий газ


Сьогодні, 6 липня в Івано-Франківську розпочалось засідання колегії облдержадміністрації. На порядку денному – сім питань.

Серед іншого, присутні заслухали питання про підсумки роботи та завдання щодо підготовки до опалювального сезону 2017/18 року, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА Ігоря Гуніна, для підготовки до нового опалювального сезону запроваджено план дій, який чітко дотримується. Зокрема, у Богородчанське підземне сховище закачано вже половину його вмістимості газу.

Чиновник також виділив ряд проблем. Найбільшою з них є заборгованість по розрахунку за газ.

«У розрізі України Івано-Франківщина займає 12 місце. Щоправда ще на початку року ми були на 17 – 18 місці», - додав чиновник.

Наразі найбільші борги має – Івано-Франківськ, Калуш та Надвірнянський район.

Тим не менш, зменшилася заборгованість перед «Івано-Франківськгаззбут» на 1 млн 333 тис. Тож зараз вона складає 4,8 млн.

Почадовець зауважив, що зараз також на 40% скоротилося споживання теплоенергетики на підприємствах через перехід на альтернативні види енергії.