Івано-Франківськ готується прийняти таеквондистів з усієї України


У суботу, 28 жовтня, в Івано-Франківську відбудеться відкритий всеукраїнський турнір з таеквон-до ІТФ «Ivano-Frankivsk Open 2017». Змагання пройдуть у спортзалі на вулиці Целевича, 34.

У п’ятьох видах змагань візьмуть участь до 200 спортсменів із Дніпра, Києва, Львова, П’ятихаток та Івано-Франківська.

На трьох даянгах (майданчиках, обладнаних спеціальними матами) виступатимуть учасники різних вікових категорій — від 5 до 17 років. У дивізіоні «В» змагатимуться початківці, в дивізіоні «А» — спортсмени вищого рівня.

Загалом пропонуються як традиційні види змагань (наприклад, виконання індивідуальних і командних формальних вправ туль, індивідуальні та командні спаринги мацогі), так і новинка для Івано-Франківська — випробування в індивідуальній спецтехніці тук-джі (розбивання дошок у стрибках).

Також вперше змагання з таеквон-до ІТФ в Івано-Франківську відбуватимуться з використанням новітньої електронної системи суддівства. Вона дозволяє автоматично підраховувати суму очок спортсмена без записів суддів — лише натисканням кнопки, яка виводить дані на табло у режимі реального часу. Така система суддівства є обов’язковою для змагань міжнародного рівня.

Урочисте відкриття «Ivano-Frankivsk Open 2017» відбудеться 28 жовтня о 12:00 у залі на Целевича, 34. В ході церемонії пройдуть фінальні поєдинки з формальних вправ туль та зі спарингу серед володарів чорних поясів. Нагороди вручатимуть почесні гості — президент Всеукраїнської асоціації спортсменів Таеквондо ІТФ, чорний пояс, 5 дан, Моргошія Онісе та представники влади Івано-Франківська.

«Турнір серед таеквондистів у нашому місті вже стає традиційним, — каже організатор і головний суддя змагань, голова обласного осередку Всеукраїнської асоціації спортсменів Таеквон-до ІТФ Андрій Данищук. — Порівняно з минулим роком ми розширили програму за рахунок нової для нас спецтехніки тук-джі. Для неї використаємо новий спеціальний станок. Також кроком уперед стане використання електронного суддівства. Таким чином ми наближаємося до мети — проведення в Івано-Франківську не лише всеукраїнських, а й міжнародних турнірів. Сподіваємося, що змагання будуть захопливими і для спортсменів, і для глядачів. Приходьте зануритися в атмосферу спортивного свята, познайомитися з бойовим мистецтвом і філософією, яка тренує тіло і ставить за мету покращити душевне здоров’я та якість життя. Будемо раді бачити вас!».