Івано-Франківськ модернізують в кредит на суму до ста мільйонів гривень


Про це повідомив начальник міського управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик. Він каже, що кредитні ресурси відіграють значну роль у бюджетах міст, а Івано-Франківськ уже має свою кредитну історію.

Свого часу місто випустило муніципальні облігації на здійснення модернізації зовнішнього освітлення, налагоджена співпраця зі скандинавським фондом «НЕФКО», який фінансує заходи з енергозбереження, Європейським банком реконструкції і розвитку та Світовим банком, які фінансують модернізацію і реконструкцію об’єктів комунальних підприємств «Івано-Франківськводоекотехпром» та «Івано-Франківськтеплокомуненерго», повідомляє ЗК.

Зараз, за словами Б.Білика, ведуться перемовини про залучення додаткового фінансування на продовження модернізації зовнішнього освітлення, що дасть змогу замінити старі лампи на світлодіодні, які споживають у десять разів менше електроенергії. Також опрацьовується можливість придбання нових світлодіодних світлофорів та автовишки для ДП «Міськсвітло». А департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку розробив проект «Покращення благоустрою шляхом модернізації комунальної техніки». 

Загалом у Івано-Франківську вже напрацьовано два десятки  окупних проектів з відповідним обґрунтуванням, проектно-кошторисною документацією, під реалізацію яких можна здійснювати запозичення.