Івано-Франківськ таки побореться за локомотиворемонтний завод


Сьогодні, 9 червня відбулась позачергова сесія Івано-Франківської міської ради. В залі зареєстровано 24 депутати.

Єдиним питанням, яке винесли на засідання було питання про прийняття участі в конкурсі з придбання пакету акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод".

За словами начальника управління комунальною власністю Ігоря Гриненька, дане підприємство відноситься до групи «Г», яке має стратегічне значення та потребує індивідуального підходу до продажу.

«Умови продажу затверджує Кабмін. Зараз продається  99.5% акцій, ціна становить 33 млн. 920 тисяч гривень. Крок аукціону 30 тис грн. Аукціон пройде 6 липня», - каже чиновник.

В той же час міський голова Руслан Марцінків зауважив, що сьогоднішнє рішення міськради дасть тільки можливість взяти участь в конкурсі. Але чи вдасться його дійсно викупити - покаже конкурс. 

"Це найстаріше підприємство. Минулого року воно було прибутковим, проте після внесення до програми приватизації воно стало збитковим. Це підприємство може не тільки ремонтувати локомотиви, а й бронетехніку. Ми маємо час податися до 20 червня. Оскільки сьогодні Франківськ немає закріпленої інвестиційної зони з такою кількістю землі, ми  маємо його купити»,- переконаний міський голова.

Для участі в конкурсі буде створено робочу групу з голів бюджетної та комісії з оренди і приватизації, депутатів міськради та секретаря міськради.

«Ми звикли, що продаємо майно, але тут ми можемо дати приклад всій Україні, що зберігаємо робочі місця»,- закликав мер.

Питання поклали на голосування, проте волевиявлення депутатів довелося зупинити, адже у одного з франківських обранців виникло запитання щодо заборгованості підприємства. 

"Яка зараз сума боргу на даному підприємстві",- поцікавився Адріан Волгін.

На це запистання відповів Ігор Гриненько. За його словами, згідно оприлюднених даних у "Віснику приватизації", кредиторська заборгованість підприємства становить 16  млн. 214 тис. грн., а дебюторська 3 млн 776 тис. 

Почувши цифри, Адріан Волгін запитав де ми візьмемо такі кошти.

Тоді слово взяв заступник міського голови Богдан Білик, який пояснив, що озвучені дані застарілі і кредиторська заборгованість станом на 1 травня набагато менша і становить трохи більше 6 мільйонів. 

Після обговорення рішення прийняли. "За" проголосували 24 присутні на засіданні депутати, утримався тільки Адріан Волгін.

До теми: Міський голова Франківська пропонує викупити "Локомотиворемонтний завод"