Івано-Франківськ з розмахом відсвяткує День Героїв


На третю неділю місяця в Івано-Франківську традиційно відзначатимуть День Героїв. До свята в мерії заплановано цілий ряд різноманітних заходів, що стартують з 21 травня та завершаться 28.

Як Івано-Франківськ святкуватиме День Героїв під час оперативної наради у міського голови розповів начальник відділу внутрішньої політики Ігор Кінаш, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Зокрема, 23 травня пройде урочисте віче біля пам’ятника Євгену Коновальцю, який загинув саме цього дня. Також пройде нагородження українських героїв-сучасників – бійців АТО та панахида. Водночас, у неділю, 28 травня в парку буде театралізована реставрація бою об’єднаних українсько-польських військ проти частини Червоної армії. Слід зауважити, цьогоріч до участі запросили закордонних гостей.  А розпочнуться заходи того дня з ходи ветеранів, далі – Марш слави та святкової хода громадськості. Учасники Маршу пройдуть вулицями середмістя в одностроях з гарматою та бойовою машиною того періоду. Стартує  хода вона о 12:30 на Лепкого, 46, далі пройде до Меморіального скверу, де буде панахида та покладання квітів до могил героїв, а потім рушить до міського парку.  Реконструкцію бою запланували розпочати о 15:00.  Опісля, о 16:00 будуть пригощати святковим обідом з польової кухні ветеранів визвольних змагань, учасників АТО та учасників реконструкції. Також в цей час на сцені міського парку розпочнеться святковий концерт.

Натомість Руслан Марцінків поцікавився, чи офіційно надіслали запрошення до Генконсульства Польщі.

«Нам важливо показати, що ми воюємо спільно проти одного ворога. В нас ворог один – Москва. Впаде Україна, не вистоїть і Польща», - впевнений свободівець.

Також міський голова доручив комунальників привести до ладу могили українських Героїв та прилеглу територію.