Івано-Франківська міськрада дала згоду на передачу набережної ім. В. Стефаника у державну власність


Як зазначив народний депутат України, екс-секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків, він мав особисту зустріч з головою Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком, під час якої голова ОДА пообіцяв взяти на баланс області набережну імені В.Стефаника. Тож, щоб не втратити такого шансу, міська рада і мала ухвалити технічне рішення про надання згоди.

Як поінформував перший заступник міського голови Івано-Франківська Зіновій Фітель, міська влада направила десяток різноманітних звернень до голови Івано-Франківської ОДА, народних депутатів від Прикарпаття та департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування ОДА щодо передачі набережної ім. В.Стефаника, яку міська рада свого часу визнала аварійною, пише ЗК.

Також міськвиконком неодноразово пропонував включити набережну ім. В. Стефаника до переліку об’єктів, які фінансуватимуться за рахунок субвенцій на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт доріг і вулиць комунальної власності Івано-Франківської області.

«Ми продовжуємо притримуватися позиції, що набережна ім. В. Стефаника використовується як магістральна дорога для транзитного великогабаритного та великовагового вантажного транспорту, а тому і надалі будемо вживати усіх заходів щодо її передачі у державну власність», – наголосив З. Фітель.