Івано-Франківська митниця ДФС інтенсифікує впровадження «єдиного вікна»


З серпня цього року на пунктах митного контролю Івано-Франківщини, за принципом «єдиного вікна» оформлено 1 300 митних декларацій, від часу запровадження відсоток митних оформлень з його застосуванням зріс у 8 разів.

Про це повідомили на Івано-Франківській митниці ДФС.

Якщо у серпні з використанням такого принципу разом із застосуванням форми обміну інформацією електронними документами було оформлено тільки 3,6% імпортних декларацій, які підлягали відповідним видам контролю, то у вересні – 16 %, у жовтні – 21,1 %, а у листопаді – 29,5 %.

За попередніми даними, Івано-Франківською митницею ДФС позитивний результат досягнуто і у грудні цього року, зокрема із застосуванням принципу “єдиного вікна” вже здійснено понад 10 % оформлень, що у двічі більше середнього показника по митницям України.

Таких результатів вдалося досягнути завдяки тісній співпраці та взаємодії митниці з іншими контролюючими органами і підприємствами, які на практиці пересвідчились у всіх перевагах митного оформлення товарів за принципом “єдиного вікна”, минаючи бюрократичні затримки, та успішно реалізовуючи один з напрямків реформування української митниці.

Крім цього, митницею розпочато оформлення і експортних вантажів за  принципом «єдиного вікна», так цього періоду оформлено 150 митних декларацій, або 5 % від їх загальної кількості.