Івано-Франківська облрада: Кого обрали прикарпатці. Інфографіка


Обласна виборча комісія завершила підрахунок голосів до Івано-Франківської облради. Згідно з офіційними результатами до головного органу Прикарпаття потрапили шість політичних сил.

Кореспондент Бліц-Інфо вирішив визначити, хто буде вирішувати майбутнє Прикарпаття у найближчих кілька років.

Отже, прохідний п’ятивідсотоковий бар’єр здолали шість партій. А саме, БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «УКРОП», «Самопоміч» та «Воля». 

Найбільшу фракцію в облраді матиме БПП «Солідарність» - 23 депутата, далі - ВО «Батьківщина» (18 мандатів), а замикає трійку лідерів ВО «Свобода» з 16 місцями у раді. «УКРОП» отримав 12 мандатів, «Самопоміч» - 8, і «Воля» - 7 місць в облраді. 

Також цікавими є дані про середній вік обранців обласної ради. Зокрема "найстаршою" у віковому відношенні є партія БПП "Солідарність"- 47,6 років, а "наймолодшою" - ВОЛЯ, всього 32,8 років.

Цікава інфографіка виходить, якщо порівняти скільки депутатів у новообраній раді уже мають політичний досвід і скільки новачків у цьому ділі. Загалом з 84 депутатів 48 мають досвід депутата різних рівнів рад. Тобто в загальному це близько 56%.

Новообраним депутатам у раді доведеться працювати в різних комісіях. Отже, хто з новообраних депутатів ким працює і де зможе застосувати свої знання.

Найбільше у раді нового скликання керівників різних закладів, фірм і підприємств, як державної так і приватної форм власності. Дещо менше потрапило до нової ради чиновників різних рівнів, а ще менше бізнесменів. Депутатський мандат отримали також 10 освітян та 7 медиків. Є у новій раді також 5 тимчасово безробітних депутатів. У категорію "інші професії" потрапили три обранці, які працюють помічником народного депутата, лісником та радником у юридичній фірмі.

Та все ж сподіваємося, що не залежно від партійної приналежності, віку, досвіду і професії, новообрані депутати обласної ради перш за все будуть дбати про розвиток та добробут Прикарпаття і його мешканців.