Дві фракції покинули зал: Франківська облрада не змогла призначити гендиректора обласної дитлікарні


Сьогодні, 29 травня в Івано-Франківську проходить сесія обласної ради.

Серед іншого, депутати обласної ради розглянули проєкт рішення генерального директора комунального некомерційного підприємства «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради».

Департамент охорони здоров'я за результатами конкурсу запропонував призначити на цю посаду Тараса Мельника - лікаря-реаніматолога, багаторічного заступника директора дитячої лікарні. Таку пропозицію одностайно підтримали депутати-медики з різних фракцій. Втім, депутатський корпус не дійшов згоди щодо терміну на який призначають директора. Відтак, за пропозицію підписати контракт на 5 років проголосували лише 42 депутати (необхідний для прийняття рішення кворум - 43).

Депутат облради Манолій Піцуряк закликав депутатів повернутися до розгляду питання про призначення гендиректора після перерви. Та продовження сесії після перерви виявилося доволі складним завданням, адже депутати ніяк не могли зібратися у залі. Після пропозиції Олександра Сича провести поіменну перекличку, в залі нарахували 44 депутати, тож приступили до розгляду питань. Та вже за кілька хвилин голова облради знову зробив паузу, оскільки в залі було лише 42 депутати.

Після переклички виявилося, що в залі у повному складі відсутні депутати фракції "УКРОП" та "ВОЛЯ", і лише один депутат від фракції "Самопоміч". Голова облради Олександр Сич припустив, що причиною такого демаршу депутатів став розгляд одного із питань, або наближення виборів. 

Втім, після закликів до зали таки повернулися 4 депутати. Але продовжити роботу не вдалося, оскільки за рішення голосували не більше 41-42 депутат. Відтак, депутат Манолій Піцуряк запропонував зупинити сесію, адже через таку недобросовісну поведінку депутатів не можна проголосувати за важливі проєкти рішення. На це Олександр Сич зауважив, що немає права закрити сесію, оскільки в залі є кворум, а не голосувати за ті чи інші рішення - це право депутата.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!