Івано-Франківська облрада призначила директора Дністровського парку


Сьогодні, 30 червня, в Івано-Франківську відбулась чергова сесія обласної ради. На порядку денному близько 70 питань.

Як відомо, це питання вже розглядали одного разу, проте кандидатури не набрали необхідної кількості голосів. Тож посада директора залишилась вакантною.

Втім, сьогодні депутатам запропонували нову кандидатуру - Михайла Ковтуна. Як зауважив голова облради Олександр Сич, екологічна комісія рекомендувала претендента на посаду.

Натомість Ковтун запевнив депутатів, що має вже бачення як розширити межі парку, не відбираючи у місцевих землю та як зробити Дністровський каньон привабливішим для туристів.

Натомість депутат Роман Ткач зазначив, що готовий підтримати кандидата, але потрібно вказати термін, до якого він подасть концепсію розвитку. Олександр Сич зауважив, що пропишуть три місяці. Ковтун акцентував, що може й швидше.

"Я вже розробив стратегічні заходи щодо розвитку парку і готових їх подати на розгляд депутатів на найближчій сесії", - підкреслив Михайло Ковтун.

Тож, у підсумку депутати проголосували за призначення Михайла Ковтуном директором обласного комунального підприємтва "Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича" терміном на три роки. "За" 49 депутатів.

Нагадаємо, на початку сесії до зали прийшли активісти та бійці АТО. Опісля депутати прийняли звернення з вимогою врегулювати економічну і соціально-політичну ситуацію в Україні. Також депутати вже прийняли звернення щодо прийняття державної програми реабілітації бійців АТО і визнання добровольців, що загинули в АТО посмертнозабезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та звернення щодо спрощеного використання наркотичних та психотропних засобів у віддалених медзакладах.