Івано-Франківська облрада вкотре спробує ліквідувати "Торговий дім "Галичина"


Сьогодні, 1 лютого відбулося засідання комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Серед запланованих питань комісія розглянула питання про обласне підприємство "Торговий-дім об’єднання "Галичина", інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Голова комісії Остап Дзеса проінформував, що на минулій сесії депутати розглянули питання про виділення коштів для повернення боргу за газ. Тож наприкінці минулого тижня його вже включили.

 «Це підприємство –  стара наша болячка. Воно було створене на початку 90-х років і мало свої функції. Однак з часом це втратилося. Ми довго судилися, щоб закрити його: приблизно з 2008 року, однак всі кінцеві рішення блокувалися в Києві», - повідомив Дзеса.

За його словами, з часом було частково погашено заборгованість по заробітній платі. А минулого року з підприємства було знято статус балансоутримувача трьох приміщень.

«Сказати що воно банкрут – це нічого не сказати», - додав депутат.

Натомість заступник голови облради Василь Гладій зазначив, що невдовзі голова облради підпише розпорядження про призначення керівника. Адже, керівник підприємства вже рік як помер, виконуючий обов’язки звільнився через вихід на пенсію. Тож наразі там взагалі нікого немає.

Порадившись депутати вирішили, що потрібно на наступну сесію підготувати проект рішення про ліквідацію підприємства.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, приміщення "Торгового дому «Галичина» знаходиться у центрі Івано-Франківська на Васильянок 62А, у жахливому стані.

До теми: Обласне комунальне підприємство заборгувало за газ 240 тис.грн.