Івано-Франківська облрада виділить гроші на будівництво доріг і водопроводу


Сьогодні, 28 квітня відбулося засідання бюджетної комісії обласної ради на якому розглянули питання про внесення змін до бюджету та розподіл коштів по кількох програмах.

Зокрема йшлося про розподіл коштів Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 рокуЗагалом з бюджету планується виділити на цю програму 500 тис. грн. приблизно по 30 тис на село.

За пропозицією депутатів кошти виділені на деякі села перерозподілили. Зокрема такі села як Виноград, Мишин і Тростянка отримають по 10 тис. Старі кути і Шешори по 15 тис.

Окрім того з обласного бюджету виділять є 800 тис. грн на виконання заходів по програмі "Питна вода". 

Це питання викликало невдоволення серед обранців. Депутати просили пояснити за яким принципом визначалося, яке село отримає кошти на водопровід.

Зокрема депутат від ВО "Свобода" Василь Попович зазначив, що у списку є багато сіл Верховинського району, а з Тлумацького району, де люди страждають без води - жодного села. 

Думку депутата підтримав і голова облради Олександр Сич. 

"Коли я їздив з робочими візитами по районах, то ознайомився з найнагальнішими проблемами. Зокрема в селі Олеша потрібно добудувати водопровід. Люди ним користуються, але він ще не завершений і не може бути введений в експлуатацію. Можливо, потрібно це питання доопрацювати до наступного засідння комісії та направити частину коштів на завершення будівництва деяких водопроводів і зняти їхнє питання", - запропонував Олександр Сич.

Всі члени комісії підтримали пропозицію голови обласної ради і відправили проект на доопрацювання.