Івано-Франківська облрада визнає добровольців бійцями АТО


Сьогодні, 14 березня, в Івано-Франківській обласній раді триває засідання президії облради.

Серед іншого, депутати розглянули винесення на сесію питання «Про визнання бійців- добровольців, що брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України».

Згідно проекту рішення, облраді пропонується «визнати осіб, з числа жителів Івано-Франківської області, які перебували чи перебувають у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності на сході української держави, але в подальшому не увійшли до складу ЗСУ, МВС, Нац гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів – бійцями-добровольцями, що брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України (далі – бійці-добровольці АТО)».

Встановлення осіб бійцями-добровольцями АТО буде здійснювати спеціальною комісією при облраді та ОДА.

Як зауважив голова обласної ради Олександр Сич, це питання дуже болюче, адже вже одного разу облрада прийняла схоже рішення, але його не виконували.

«Ми, як обласна рада на своєму рівні мусимо його врегулювати. Бо люди йшли добровольцями на фронт, але держава їх у не визнає, оскільки вони воювали у добровольчих батальйонах. Мусимо надати їм статус, а за по можливості – забезпечити пільгами як ветеранів війни», - підкреслив Сич.