Івано-франківська влада "кинула" БО "Дім Сірка"


Кілька місяців тому івано-франківська благодійна організація «Дім Сірка», що допомагає безпритульним тваринам, виграла у конкурсі «Ідея X» від «Нескафе» 100 тисяч гривень на будівництво притулку для тварин. І минулого тижня гроші надійшли на рахунок благодійної організації. Та все ж створити омріяний притулок волонтерам не судилось.

Як розповіла кореспонденту «Бліц-Інфо» волонтер благодійної організації «Дім Сірка» Вікторія Садовник, міська влада так і не спромоглась виділити обіцяну землю під притулок.

«Коли ми подавали заявку на участь у проекті, то нам міський голова обіцяв виділити землю. І її «знайшли», а міська рада затвердила. Але в підпорядкування комунального підприємства «Полігон-ТПВ». Та пізніше нам відмовили. Тому «Нескафе» довго й не давали гроші. На щастя, вдалось їх переконати, що зможемо збудувати притулок на території вже існуючого закладу для бездомних тварин в селі Павлівка», - пояснює пані Вікторія.

За словами куратора проекту, його власник погодився безкоштовно виділити благодійникам частину землі.

«Звичайно, це не те що планувалось. Адже там немає потрібних комунікацій, заїзду для авто. Територія знаходиться в низині, тому під час дощів все підтоплює. Крім того, це приватна територія і людина може встановлювати свої правила, з якими треба рахуватись. Та ми змушені брати те, що є», - зауважує Садовник.

Вікторія Садовник каже, що на місці майбутнього притулку вже побував підрядник, де вже зробив потрібні заміри.

«Ми тільки починаємо, але надіємось що встигнемо багато зробити до холодів. Ще роздумуємо, що і як робити. Тобто ставити вольєри, перегородки чи будки. Думаємо придбати вагончик для обслуговуючого персоналу, який мала би виділити влада міста. Хоча, враховуючи ситуацію, вже маємо сумніви. Також плануємо поставити морозильну камеру для зберігання м’ясних продуктів. Ідей багато, подивимось на що вистачить грошей», - зауважує  дівчина.