Івано-франківське «Екомісто» працює, та ще не звітує


Близько місяця тому міська влада Івано-Франківська презентувала громадськості Інтернет-платформу «Екомісто( www.ecomisto.if.ua),де кожен іванофранківець може поскаржитись на вчасно невивезене сміття, повідомити про стихійне звалище та інші проблеми, що стосуються роботи комунальних служб.

Як повідомив кореспонденту «Бліц-Інфо» під час презентації проекту начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик, крім інформаційних повідомлень, на сайті також працюватимуть рубрики «Проблеми» та «Зроблено».

«У першому випадку будь-який іванофранківець через Інтернет зможе викласти фото чи відео на виявлену ним проблему. Натомість та чи інша комунальна структура, що відповідає за дане питання повинна максимально оперативно зреагувати на виявлене недоопрацювання», - пояснив Богдан Іванович.

Тоді ж начальника управління зазначив, що для них важливо, щоб «Екомісто» наповнювали самі іванофранківці, тобто працював зворотній зв'язок.

«Звичайно, що повідомлення на сайті будуть прирівнюватись до письмового звернення до влади. Важливо сконцентрувати увагу не тільки на вивозі сміття, а екологічних проблемах в цілому», - зауважив пан Білик.

Та сьогодні робота сайту виглядає однобоко. Звернення є, а звіту про виконання – немає.

Натомість начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик запевняє, що сайт працює.

«За три тижня роботи «Екомісто» вже було оброблено десятки звернень іванофранківців. Та поки що не запрацював зворотній зв’язок. Але ми на цим працюємо - зараз розробляємо механізм реєстрації цих звернень і зворотного зв’язку з відповіддю до тих, що звертається. Щоб люди не думали, що повідомлення поступило на сайт і все. А щоб був видимий зворотній механізм. Сьогодні ми реєструємо, даємо виконавцю, який виправляє проблему та звітує про виконання. А ми вже будемо то вивішувати», - пояснив пан Білик.