Івано-Франківськгаз звинувачують у терорі селян


Сьогодні, 3 вересня відбулося засідання бюджетної комісії обласної ради.

На початку засідання до членів комісії та присутніх звернувся депутат облради Петро Книшук, пише Бліц-Інфо. За його словами, люди звернулися до нього через зловживання ПАТ Івано-Франківськгаз.

"ПАТ Івано-Франківськ газ тероризує мешканців прикарпатських сіл. Вони змушують додатково платити за врізку в газопровід, заміну труб, документацію. Це було в селах Цинява, Підгайчики. Люди перекривають дороги з вимогою вплинути на монополістів. Пропоную заслухати їх звіт, може це б їх "ущипнуло" і вони задумалися",- зауважив депутат.

У свою чергу голова облради Олександр Сич запропонував, що дієвіше буде використати механізм впливу на газовиків через землю під газопроводами.

"Ми можемо їх "ущипнути" за використання наших земель під газопроводи. Я рекомендую людям на території кожної громади перевірити, щоб землі були передані в оренду під магістралі на відповідних умовах і за певні кошти. Треба шукати механізм впливу на них через землю",- каже голова облради.

Нагадаємо, минулого тижня люди у прикарпатському кілька днів перекривали дорогу, аби не допустити газовиків до газопроводу. Причиною стали рахунки від газовиків за заміну дворових вводів. У компанії заявили, що селяни взяли в заручники їхніх працівників.

До теми: На Коломийщині люди перекрили дорогу, бо залишились без газу