Івано-франківські безхатченки бояться іти в притулок. Анушкевичус просить правоохоронців вести роз’яснювальні роботи


З 2007 року в Івано-Франківську діє послуга соціального захисту для бездомних громадян в осінньо-зимовий період. Однак івано-франківські безхатченки бояться іти в притулок для бездомних.

Про це мовилось на оперативній нараді у міського голови Віктора Анушкевичуса, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Як зазначила директор департаменту соціальної політики міськвиконкому Олександра Заклинська, цьогоріч в притулку для безхатченків проведено багато ремонтних робіт.

«Зробили ремонт у кімнаті, замінили підлогу, привели в порядок ліжка, продезінфікували приміщення спеціальними засобами від комах та облаштували кімнату для приготування їжі. Крім того, ми співпрацюємо з центром зайнятості. І ті, хто не втрачений для суспільства мають можливість працевлаштуватись», - зауважила пані Заклинська.

Однак проблемою залишається те, що безхатченки бояться іти в притулки навіть погрітись та переночувати.

За словами міського голови, який нещодавно спілкувався з ними навіть не всі знають де є такий притулок, але і йти не бажають, бо думають, що міліція їх не відпустить. Тому Анушкевичус просить правоохоронців та КП ЄРЦ проводити роз’яснювальні роботи.

«Щоб бездомні знали, що можна прийти, прийняти душ, випити гарячого чаю, помитися, пообідати, поспати і піти геть. У притулку їх ніхто тримати не буде», - зазначив мер.