Івано-Франківську пропонують повернути первинний силует


Повернути Івано-Франківську первинний силует, закликає відомий місцевий архітектор Зеновій Соколовський. А отже, відновити і колишнє романтичне звання «місто веж».

Цю ідею науковець «виношує» вже десятки років. І пропонує її кожній новій місцевій владі. Втім, далі розмов справа поки не зрушилася. Відповідь чиновників банальна – немає коштів, інформує Вежа

Як виглядатиме будинок із вежею архітектор демонструє на фотознімках. Разом із студентами спроектув відновлення «автентичних» завершень на місцевих кутових будинках. Науковець наголошує, цей проект не потребує великих грошей. Втім, «прогримить» на всю Україну.

Історики ідею архітектора схвалюють. І цілком підтримують. Кажуть, будинкові вежі «австрійських» часів стануть родзинкою Івано-Франківська. Як з огляду архітектурної , так і туристичної привабливості Івано-Франківська. І гармонійно впишуться в сучасний ансамбль міста.

Крім веж архітектор Зеновій Соколовський пропонує напочатку кожної вулиці міста встановити таблиці з переліком усіх їхніх назв. З часу заснування. До прикладу, сучасний Вічевий Майдан мав добрий десяток найменувань. Серед яких Площа княгині Ольги. Про це далеко не усі знають.