Івано-франківським школярам за 15 гривень показали «Дні українського кіно»


Вже третій рік поспіль управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому ініціює проведення «Днів українського кіно» для школярів. І, зазвичай, вони проходять у перший місяць осені, адже присвячені Дню українського кіно, яке відзначається 14 вересня.

Не зрадили традиції й цьогоріч. Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомила заступник начальника управління освіти та науки Івано-Франківського міськвиконкому Світлана Уварова.

«Цьогоріч продовж двох тижнів вересня учні івано-франківських шкіл мали можливість познайомитись з українським кінематографом та переглянути цікаві фільми. Минулого року діти дивились «Той, хто пройшов крізь  вогонь». Цьогоріч планували показати не менш цікаве кіно - «Іван Сила». Та, на жаль, технічно не склалось. Але ми його покажемо, адже плануємо провести «Дні українського кіно» ще й в жовтні», - зауважує Світлана Петрівна.

За словами освітянки, у цьому році вересневі «Дні українського кіно» присвятили двом фільмам: «Бандерівці» та стрічці про українських пластунів.

«Перший переглядали учні старших класів. До другого залучили і середні класи. в обох випадках були дуже схвальні відгуки. Такі покази сприятимуть розвитку українського кіно. А також діти знатимуть, що не тільки іноземні фільми можуть бути цікавими. Є ще й хороше українське кіно», - вважає Уварова.

Перегляд фільмів проходив в одному з кінотеатрів міста за ціною - 15 гривень квиток. Скільки дітей взяло участь у цьому заході, в управлінні освіти не підраховували. Але запевняють, що долучатися до заходу нікого не примушували.