Івано-Франківський центр зайнятості провів ярмарок вакансій


Державна служба зайнятості застосовує різні форми співпраці з роботодавцями щодо сприяння в укомплектуванні вільних робочих місць. Серед них – організація та проведення ярмарків вакансій.

Головне завдання – допомогти громадянам, що шукають роботу, вирішити питання їх працевлаштування, а роботодавцям, що мають потребу в кадрах – заповнити вакансії працівниками.

24 січня 2018 року Івано-Франківською міською філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено ярмарок вакансій.  Захід організовано з метою надання допомоги в пошуку роботи, підбору кадрів для роботодавців та розширення можливості вибору обох зацікавлених сторін.

В роботі ярмарку вакансій взяли участь 8 роботодавців, зокрема: ДП ВО «Карпати», ТОВ АТБ-Маркет, Івано-Франківська дирекція українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій та інші.

Відкриваючи захід, директор Івано-Франківської міської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Юлія Вінтоняк ознайомила присутніх з ситуацією, яка склалася на ринку праці  міста.

Під час проведення ярмарку вакансій роботодавці презентували свої підприємства, надавали шукачам роботи інформацію про вакансії, проводили співбесіди з претендентами на роботу з метою підбору майбутніх працівників. У свою чергу шукачі роботи ознайомились з інформацією про підприємства, на яких може бути використана їх праця.

Проведення таких заходів є досить доцільним, оскільки допомагає громадянам віднайти потрібного роботодавця, а роботодавцям – кваліфіковану робочу силу.