Івано-Франківський міський суд засудив двох молодиків, які здійснювали грабежі та крадіжки в обласному центрі Прикарпаття


Івано-Франківським міським судом винесено вирок у справі двох мешканців Івано-Франківська: 19-річного жителя мікрорайону «Пасічна», та його 16-річного спільника, учня однієї із шкіл міста у тому ж мікрорайоні. Молодиків звинувачували у здійснені крадіжок та грабежів із застосуванням сили, також один з них підозрювався у побитті (в квітні цього року) івано-франківця біля одного із розважальних закладів обласного центру, про що писала місцева преса.

Під час слідства, Івано-Франківським міським судом було з’ясовано, що зловмисники вчинили напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи.

Так восени минулого року, перебуваючи в ночі по вулиці Тролейбусній в Івано-Франківську, молодики підійшли до неповнолітнього прикарпатця та завдавши йому два удари в голову забрали у нього грошові кошти та мобільний телефон. Далі, погрожуючи своїй жертві застосуванням сили, зловмисники заставили хлопця провести їх до квартири, де проживали його неповнолітні друзі-студенти. В помешканні, нападники теж погрожуючи застосуванням фізичного насильства відібрали мобільні телефони, ювелірні вироби та інші цінні речі у ще чотирьох неповнолітніх осіб. Після чого злочинці покинули місце пригоди, а награбовані речі продали своєму знайомому.

Про те, як вдалося з’ясувати суду, на досягнутому старший із «кримінального дуету» не зупинився. Тієї ж ночі, він разом із невстановленою слідством особою здійснив ще п’ять крадіжок із автомобілів марки ВАЗ, що були припарковані у дворах по вулиці Федьковича, викрадаючи з них акумуляторні батареї, інструмент, цінні речі та грошові кошти.

Судовим слідством також було встановлено причетність 19-річного івано-франківця до розбійного нападу біля «DJ Cafe», котрий стався 29 квітня цього року.

Як вдалося з’ясувати під час слідства, перебуваючи в приміщені розважального закладу обвинувачений вступив у конфлікт з одним із відпочиваючих у кафе. Після чого зловмисник попросив одного зі своїх знайомих зачекати на нього біля розважального закладу, а саме на вулиці Страчених. Тоді ж він запропонував чоловікові із яким у нього виник конфлікт вийти на вулицю, щоб переговорити. На що чоловік погодився і пройшов з нападником на вулицю Страчених, де на них вже очікував спільник обвинуваченого.

У темному провулку нападники почали наносити удари потерпілому, а після того як той упав на землю, 19-річний підозрюваний викрав у нього гаманець та цінні речі.

В судовому засіданні нападник свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та просив суд його суворо не карати.

Щодо його неповнолітнього спільника, який допомагав чоловікові здійснювати грабіж студентів по вулиці Тролейбусній в Івано-Франківську, то юнак теж визнав свою вину, розповів про обставини вчинення злочину, щиро розкаявся та просив суд його суворо не карати.

Неповнолітнього нападника Івано-Франківським міським судом засуджено за ч. 3 статті 187 Кримінального кодексу України, враховуючи його вік та те, що раніше до кримінальної відповідальності він не притягувався суд призначив йому іспитовий строк терміном два роки.

19-річного мешканця обласного центру, Івано-Франківський міський суд засудив за ч. 3 статті 187, ч. 2 статті 185, ч. 2 статті 186 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому майна з відбуванням у кримінально-виконавчій установі. Крім того, засудженому доведеться відшкодувати цивільні позови потерпілих.

Ось так хлопці скуштувавши «кримінальну романтику» 90-х, зламали свої молоді долі.