Іванофранківцям показали закулісся партнерських пологів


Вони «народжували разом». Іванофранківцям показали закулісся партнерських пологів. Місцеві фотографи зафіксували на світлинах трепетні переживання семи прикарпатських пар. В момент народження їхнього немовляти. Це – візуалізована частина інформаційної кампанії ЮНІСЕФ.

Таким чином представники проекту пропагують партнерські пологи. Адже це, кажуть, для породіллі – найкращий знеболювальний і антидепресивний засіб, пише ТРК Вежа.

Володимир двічі був присутній під час пологів дружини. Спершу при народженні старшого сина Якова. А чотири місяці тому «прийняв» на світ і донечку Вероніку. Каже, якщо випаде нагода втретє пережити цей момент – нізащо її не пропустить.

Дружина Володимира Олена зізнається, підтримку чоловіка відчувала. І не лише морально. Жінка каже, це безцінний досвід, який варто пережити кожній подружній парі.

Ці особливі моменти зупинили на світлинах троє прикарпатських фотографів. Серед них – і Йордана Дранчук. Вона ж – мама трьох дітей, двох із яких жінка народила у присутності чоловіка. Нині, вкотре переглядаючи світлини, зізнається, розчулилась. Ті емоції, каже, важко передати словами.

Медики кажуть, присутність партнера під час пологів на 9% знижує необхідність застосування знеболювальних препаратів. І навіть на годину скорочує тривалість самих пологів. Втім, в Івано-Франківській області така практика не надто поширена. За дослідженням ЮНІСЕФ чотири роки тому менше половини молодих батьків зважились на партнерські пологи.

А це – дуже відповідально, наголошують акушери-гінекологи. Адже однієї присутності чоловіка під час пологів недостатньо. Він має бути для породіллі не лише підтримкою, а й допомогою.

Важливо, наголошують медики, долати консервативний підхід до пологів у суспільстві. Адже це не просто фізіологічний процес. Це – поява нового життя, створеного батьком та матір’ю.