Іванофранківець у Тернополі намалював Нью-Йорк автомобільними фарбами


Чоловік у респіраторі, який навпочіпки, із балончиками різнокольорових фарб та шпателями щось малює на шматку паперу - таку картину мали нагоду спостерігати тернополяни в пообідню пору неділі, 4 жовтня, на Театральному майдані.

Доки батько Мирослав Цебрій малює нічний пейзаж Нью-Йорка, його донька Вікторія охоче розповідає про техніку, з якою Мирослав створює картину,інформує 20 хвилин.

"Батько працює із автомобільними фарбами, якими малює на фотопапері. Також допомагає собі різними кришечками, шпателями, зубними щітками, старими журналами - тобто підходить будь-що, що допомагає створити детальку потрібної форми, якою можна зробити бажаний відтиск, - пояснює Вікторія.

Створювати таку картину - від 40 хвилин до 2,5, розповідає далі дівчина. Сохне малюнок близько години. Однак працювати потрібно на відкритому просторі, адже фарби є дуже токсичними. Заодно  і глядачів таким чином можна зібрати.

 "Ми самі з Івано-Франківська, їздимо іншими містами, показуємо своє вміння. Я також займаюся декоративно-прикладним мистецтвом, створюю штучні квіти зі шкіри. Сьогодні от приїхали до Тернополя, перед цим були у Львові, - каже Вікторія.

Такі от малюнки автомобільними фарбами автор продавав по 150 грн.