Кадрова криза? Чому франківці не хочуть йти працювати на комунпідприємства


“Гарячі” ваканції працівників в сфері благоустрою- двірники, прибиральники та підрядники. В мерії оголосили кризу робітничих професій на комунаних підприємствах. На благо міста просто немає кому працювати.

У непростій ситуації міський голова Руслан Марцінків звинувачує керівників галузевих управлінь. Переконаний, комунальникам варто освоювати особливості кадрового менеджменту.

В профільному Департаменті бідкаються, працюють над розвитком міської інфраструктури . А от доглядати нові об’єкти нікому.

Коли кадрова криза спіткала комунальників під час снігопаду, на вулиці міста вийшли міськвиконкомівці. Відповідно до розпорядження міського голови. В галузевому

Департаменці зазначають, оскільки ситуація з браком робітників критична, ідею варто зберегти.

Професія двірника вважається не престижною, кажуть в мерії. Відтак люди просто не бажають працювати. Їх навіть не приваблює заробітня плата. яка, до прикладу, в Муніципальній дорожній компанії близько 6-ти тисяч гривень. Для порівняння, середня зарплатня “білих комірців” міськвіконкому з вищою освітою та відповідним рівнем кваліфікації понад 7 тисяч гривен. Іванофранківці кажуть, аби зводити кінці з кінцями навіть цієї суми не достатньо.

В одній з іванофранківських клінінгових компаній працівників не бракує, каже її дирекція. На ринку послуг фірма понад три роки. Стабільно в штаті працює 7 прибиральниць. Керівництво також набирає охочиш підзаробити по-оголошенню. Кажуть , в роботі з персоналом важливий особистісний підхід.

Часто українці виїзджають за кордон на аналогічні посади. Газети майорать від прибаливих оголошень заробити захмарні гроші у Польщі , Чехії чи Італії. Місцеві підприємці до трудової міграції ставляться позитивно.

Нових працівників бізнесмени знаходять на популярних сайтах пошуку роботи. Заважають насамперед на бажання працювати та позитивні рекомендації.

Навчати комунальників виробничого менеджменту будуть фахівці міськвиконкому. Наразі розробляють план заходів для керівників галузевих управлінь. Відео Вежа.