Калуш може знову стати містом з Ратушею


Про це повідомив головний спеціаліст відділу розвитку підприємництва управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Віктор Павлів.

За його словами, вчора він мав зустріч із керуючим санацією ВАТ “Оріана” Володимиром Юрківим щодо промислової Ратуші і її передачі у власність міста для створення музею промислового Калуша, інформують ”Вікна”.

 “Він погодився з ідеєю і також дотримується думки, що Ратушу для міста треба зберегти. Можливо, для цього доведеться звертатись у Кабінет міністрів, щоб нам її передали, — зазначає Віктор Павлів. — Ще якщо ця Ратуша завалиться, нащадки можуть нам цього не простити.”

Спочатку керуючий санацією “Оріани” скептично поставився до промислового туризму, але після перемовин погодився, що потрібно зберегти те, що є.

Хоча, за неперевіреною інформацією з соцмереж, увесь старий калійний і всю землю там давно продали. Нібито власник — фірма “Боксана” — заявила про банкрутство і просить від потенційного покупця півмільйона.

Нагадаємо, що місто втратила головну Ратушу, в якій розташовувався магістрат. Під час чергового підпалу історична будівля згоріла.